Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj
08. 02. 2024

Kmalu bo Prešernov dan

Za vas in vaše učence smo pripravili zanimiv učni list, s katerim lahko skupaj obudite spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Za začetek naj vam prišepnimo nekaj skrivnosti oziroma zanimivosti o njem.

  • Točnega datuma Prešernovega rojstva naj ne bi nihče poznal. Kot kulturni praznik je bilo zato bolj smiselno obeležiti 8. februar, dan njegove smrti.
  • Z Ano Jelovšek je imel tri otroke. Prva hči Terezija naj bi umrla pri 7 mesecih v reji. Druga hči Ernestina je bila prav tako dana v rejo. Za sina Frančiška je bil v dvomih, ali je njegov, na smrtni postelji ga je priznal. Z Ano se ni nikoli poročil. 
  • Za časa Prešernovega življenja ne poznamo nobene njegove upodobitve.
     

      Prenesite si učni list.

 

10. 01. 2024

Nove izobraževalne video vsebine

Učna gradiva Naše zgodbe so pisana na kožo vašim učencem, saj samostojne delovne zvezke, poleg nalog za utrjevanje in razvijanje bralne pismenosti, bogatijo tudi različne izobraževalne video vsebine. To so motivacijski posnetki, video animacije, pri naravoslovju in tehniki pa tudi posnetki praktičnega dela, ki predstavljajo razgibano dopolnilo tiskanim gradivom.

Glavni junak spletnih vsebin pametni telefon Ipsilon nazorno, razumljivo in duhovito razloži nekatere temeljne pojme iz naravoslovja, pomaga z ulomki pri matematiki in razloži možnosti orientiranja pri družbi.

      Poglejte si primere video vsebin.

 

05. 01. 2024

Priljubljena gradiva Svet matematičnih čudes

Svet matematičnih čudes je najbolj razširjena zbirka učnih gradiv za matematiko v osnovni šoli. Temelji na načelu postopnosti in uporabi primerov iz vsakdanjega življenja. Prav tako sistematično razvija matematično mišljenje, oblikovanje matematičnih pojmov ter spodbuja aktivno udeležbo učenk in učencev pri pouku.

Svet matematičnih čudes je preizkušeno gradivo za razvoj matematične pismenosti in usvajanje temeljnega matematičnega znanja. Celovito zbirko sestavljajo učbeniki, delovni učbeniki, delovni zvezki ter samostojni delovni zvezki. Dopolnjujejo jo tudi interaktivni digitalni viri, ki omogočajo poglobljeno razumevanje matematičnih konceptov

      Preberite več.